De tuimelwagen

tuimelwagen

De tuimelwagen staat ter beschikking van de lokale en federale politiediensten van West-Vlaanderen.

De tuimelwagen wordt gebruikt in het kader van verkeerspreventie. Autobestuurders en passagiers ervaren onmiddellijk het nut van het  dragen van de veiligheidsgordel.

De tuimelwagen toert rond in West-Vlaanderen tijdens tal van grotere en kleinere evenementen. Je vindt hem terug op plaatsen met veel volkstoeloop op pretparken en aan de kust tijdens de zomermaanden, op verkeershappenings en op beurzen. Ook in de scholen wordt hij regelmatig gebruikt. Immers uit de ongevalstatistieken blijkt dat het niet dragen van de veiligheidsgordel vooral een probleem is bij de passagiers achteraan het voertuig. Meestal zijn dit de kinderen die daar plaatsnemen.

Ik wil iets organiseren rond verkeersveiligheid. Kan ik de tuimelwagen dan ook gebruiken?

Organiseert uw onderneming of organisatie ook een activiteit rond verkeersveiligheid (bijvoorbeeld een verkeersdag voor de werknemers van uw bedrijf of vereniging) dan kan u ook gebruik maken van onze tuimelwagen.  De vzw stelt de tuimelwagen tegen een daghuurprijs ter beschikking van private ondernemingen en organisaties. Let wel de tuimelwagen is geen kermisattractie en de aanvraag moet dan ook gemotiveerd worden. Informeer via: info@verkeersveiligwestvlaanderen.be